2016. október 21., péntek

Harry Potter and the Cursed child

Sziasztok!

Tudom már vagy ezer éve nem írtam ide, de a múlt szombat után egyszerűen nem bírtam megállni, hogy  megosszam ezt az élményt Veletek is :)

Szeretném elmondani előre, hogy nem fogom leírni miről szól a történet, semmi spoiler veszély nincs se a darabra, se a könyvre :)

Mint sokan tudjátok (vagy nem), Londonban a Royal Palace színházban, heti 5 alkalommal meglehet tekinteni, a Harry Potter and the cursed child-ot, a legújabb, 8. Harry Potter könyv színpadi változatát (Ha van rá jegyed ugyanis 2017 decemberéig sold out). Meg kell, hogy mondjam eleinte kétségekkel tele vásároltam meg a könyvet, hiszen úgy voltam vele, hogy ez nem az igazi/eredeti történet, ráadásul Harry fiáról, Albusról szól, tehát valószínű csak gáz lehet és borzalmas.
Mindezen kétségek ellenére még is megvettem, elkezdtem olvasni és egyeszűen nem bírtam letenni! Szó szerint minden egyes szabad percemben már nyúltam a könyvért, majd megőrültem, ha nem volt időm olvasni! Egyszerűen hihetetlen, hogy bár nem egy rendes könyvről beszélünk, csupán egy színpadi forgatókönyvről, mennyire eltünik ez a kis apróság és csak a karakterekre és a történetre koncentrálsz.Teljesen beleéltem magam a két főszereplő helyzetébe, nem is tudtam eldönteni, hogy melyiket lehet jobban szeretni, hiszen mindketten csodálatosak! Imádom Őket!

Ha bárkinek, bármi negatív gondolata vagy kétsége is támadna mielőtt elolvasáná a könyvet, csak annyit tudok mondani, hogy ne! Ez a könyv az egyik legjobb, még ha nem is a megszokott szereplők vannak a középpontban, ez teljesen lényegtelen! Ez a kis apróság eltűnik, ahogy olvasod a könyvet. Szóval mindenki vegye meg!!!

Na, akkor most egy pár szót a darabról is, hiszen ezért is kezdtem el írni ezt a bejegyzést :)
Hozzá kell tennem, hogy iszonyat nagy mázlim volt, hogy sikerült jegyet szereznem! Tudom, hogy mások erre egy évet vártak, én meg csak simán egy héttel előtte vettem meg. Ez lehet, hogy nem fair, de hát ha valamit nagyon akarsz, akkor úgy is megszerzed :)

 Mikor kijött a szereplő gárda idén, kicsit szerintem mindenki kiakadt, mivel senki nem hasonlított az eredeti szereplőkre, ezért sokan negatív gondolatokkal mentek el, megnézni a showt. Eleinte én is kicsit nehezteltem, de a show első hetében egy barátnőmmel elmentünk a stage doorhoz, hogy megnézzük Őket és teljesen lesokkolt, hogy milyen kedvesek és aranyosak és utána már csak az járt a fejemben, hogy de jó lenne megnézni még is a darabot és látni ezeket az embereket élőben szerepelni. Eleinte inkább Sam és Anthony fogott meg, nagyon lelkesek voltak és mindenkivel kedvesek (Albus & Scorpius).
Szabadidőmben elkezdtem odajárni, hogy jobban megismerjem Őket, aláírassam a könyvemet stb. Végül sikerült jegyet szereznem a showra, amit a mai napig nem hiszem el, de megtörtént, láttam a showt és annyit tudok mondani róla, hogy jobb, sokkal/messze jobb, mint a 8 film együtt! Sokat nem mondhatok róla, mivel a Keep The Secrets kampány érvényben van nálam és egy poént sem akarok lelőni.


Amikor megérkeztem a színházhoz már javában állt a sor, mindenki várta a kapunyitást nagy izgatottan. Ahogy elhaladtam a sor mellett minden ember arcán láttam a mosolyt, az izgatottságot. Kicsit tényleg úgy éreztem magam mintha a Roxfortban lennék, hiszen sokan viseltek Griffendéles/Mardekáros sálat vagy éppen Roxfortos egyenruhát.
 A sor gyorsan lement, hamar be is jutottam, átnézték a táskámat, majd eltépték a jegyemet. Emlékszem annyira izgultam, hogy a jegyszedő csajszi megkérdezte, hogy minden oké e, én meg csak egy hatalmas mosollyal az arcomon annyit mondtam, hogy nagyon izgatott vagyok :)Miután beléptem a színházba az első utam a bent lévő kis boltba vezetett, ahol uhh...tényleg nagyon sok pénzt elköltöttem, de nem panaszkodom, mivel ez bele volt kalkulálva az egészbe. Tényleg mindent beszereztem, amit szerettem volna és meg kell, hogy mondjam én teljesen a rabja lettem ezeknek az újra designolt logóknak :)

Mindezek után elindultam lefelé a lépcsőn, ami eléggé nagy challenge, mivel ott állnak sorba az emeberek a bolthoz, tehát nagyon kell vigyázni, hogy le ne ess :D Majd át a ruhatáron, jobbra a 2-es ajtón kellett bemennem, ami a báron át vezetett, balra, fel a lépcsőn, végül a függöny mögött már várt a hostess csaj, aki elnavigált a székemhez, ami nem volt nehéz, hiszen az A sorban volt, az 5-ös széken :) Az volt az én helyem arra napra :) Nem a legjobb hely, de a lényeg, hogy mindent láttam :)

Annyira izgultam az egész miatt, te jó isten, de mindemellett, annyira, de annyira vártam, hogy elkezdődjön! Kicsit remegtem, de nem bírtam letörölni az arcomról a vigyort :D Úgy éreztem, mintha karácsony lenne és most bontom ki az ajándékomat! Úgy éreztem, hogy minden vágyam valóra válik és semmi sem lehetetlen, hiszen már hetekkel korábban feladtam a reményt, hogy valaha kapok jegyet erre, és tessék ott ültem és már csak percek választottak el az egésztől. Tudom, hogy valószínűleg túlzás az egész, de tudom, hogy ezt azok megértik, akik szintén ezen nőttek fel és tudják milyen volt anno várni a legújabb könyvre és nem aludni napokig, csak hogy befejezzük az olvasást. Én ugyan ezt éreztem akkor és ott :)

A showról sajnos nem beszélhetek tényleg és nem is akarok. De tényleg nagyon-nagyon-nagyon jó volt! Az első perctől magával ragadott, kb. tátott szájjal néztem végig az egészet!

Annyit tudok elmondani, hogy mindent nagyon jól megoldottak, sokszor nem tudtam én sem eldönteni, hogy ezt most még is hogy meg miért? és hogyan? De ezek maradjanak meg titkoknak :D

Sam és Anthony egyszerűen hihetetlen! Sam a legjobb Albus Potter és Anthony a legjobb Scorpius Malfoy! A könyvet olvasva nem tudtam Őt hova rakni, hogy milyen is lehet? Ki is Ő? NEm így képzeltem el, de most, hogy láttam milyen is így már érthetőbb az egész :) Az egyik legjobban megformált karakter :) És nagy-nagyon vicces :D

Nagyon tetszett még a közönség reakciója a dolgokra! Látnotok kellett volna, hogy én hogy néztem :D Mint egy kisgyerek, tátott szájjal néztem körbe a terembe, sokszor nem tudtam merre nézzek! Vagy amikor a közönség egyszerre hallgatott, egyszerre rezzent meg vagy éppen egyszerre nevettünk :D Leírhatatlan érzés volt :) Végig vigyorogtam az egészet, úgy éreztem magam, mintha a Roxfortban lennék. Annyira otthon éreztem magam, varázslatos volt az egész. A szereplők, a személyzet, a hely, egszerűen csodálatos volt! Én tényleg nem is tudok semmi rosszat mondani az egészre! Egyszerűen a kedvencemmé vált, és ha egyszer tényleg filmet csinálnak belőle, akkor igen is ez a szereplő gárda érdemelné meg a főszerepeket, hiszen minden egyes szereplő óriásit alkotott!

 Lehet, hogy túlzás, amit most mondok, de ez volt az eddigi legjobb Harry Potteres élmény, ami eddig velem történt :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése